Relatietherapie

In elke relatie gebeurt wel eens wat. Onenigheden horen er bij. De hoeveelheid ruzies bepaalt niet of jullie een goede of slechte relatie hebben. De mate waarin jullie je met elkaar verbonden voelen is daarin veel belangrijker.

Je verbonden voelen met je partner vraagt aandacht voor elkaar. Soms is het goed extra te investeren door middel van relatietherapie. Tijdens deze therapie krijg je meer zicht op de patronen in jullie relatie en vergroot je de verbondenheid met je partner.

Geen geweld

Bij (echt)paren met geweld binnen de relatie is relatietherapie niet toepasbaar. Of er nu sprake is van verbaal, seksueel of fysiek geweld, dit gedrag moet eerst stoppen. Dit kan gebeuren bij een therapeut die ervaring heeft met huiselijk geweld. Vervolgens is relatietherapie geschikt om de onderliggende relatieproblemen aan te pakken.

Relatietherapie werkt bij psychische problemen

Heeft een van beide partners last van een depressie of angsten? Geen probleem. Relatietherapie is ook in dit geval mogelijk. Eventueel in combinatie met een individuele behandeling van de partner met het psychische probleem.

Vanaf 2014 worden niet alle relatietherapieën nog vergoed vanuit de basis GGZ. Voor informatie kunt u contact opnemen met de praktijk.